+381 11 383 70 82 || +381 64 95 3333 7 office@holidaytime.rs

Lion 7 dana autobusom – 25.04.2019 Hotel sa 3 zvezdica

Opis

LION

MILANO – LION – MARSEJ – ŽENEVA

7 dana (4 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 3*) – autobusom

Polazak :25. april 2019. (povratak: 01. maj 2019.)

 

Lion, grad sa veoma dugom istorijom i glavni grad francuskog regiona Rona, jedno je od najvedih područja renesansne arhitekture u Evropi. Osnovan je 43. godine pre nove ere, a glavna karakteristika ovog grada su uske ulice (les troubles). Deset procenata površine gradskog jezgra Liona je od 1998. godine pod zaštitom kulturne baštine UNESCO-a. Marsej je beskrajno šarmantan i moderan lučki grad, drugi po veličini nakon Pariza. Staro gradsko jezgro Ženeve i vijugave uličice pune su  građevina bogate istorije, dok u modernom delu grada blistaju savremene zgrade.

Smeštaj

CAMPANILE LYON OUEST TASSIN 3* http://www.campanile-lyon-ouest-tassin.fr/en

Hotel se nalazi na oko 3 km od centra grada. Metro stanica, koja povezuje hotel sa centrom grada, nalazi se na oko pet minuta hoda od hotela. Hotel poseduje recepciju, aperitiv bar I restoran. Sobe su dvokrevetne I sadrže : kupatilo, telefon, TV, Wi-Fi internet. Doručak se služi po principu samoposluživanja – izbor vise jela.

 • Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog

Opremljenost:

Sat TV Klima WiFI Fen Mini bar Sef Telefon Balkon/Terasa

Prevoz:

PROGRAM PUTOVANJA

 1. dan (četvrtak, 25.april) BEOGRAD – MILANO Sastanak grupe u 16: 30h, polazak autobusa u 17:00h. Noćna vožnja prema Milanu kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju.
 2. dan (petak, 26.april) MILANO Dolazak u Milano, glavni grad Lombardije. Milano je danas jedan od najbogatijih gradova Evrope i čuveni centar mode i dizajna. Po dolasku panoramsko razgledanje grada: Trg Duomo – gde je raskošna Milanska katedrala, čuvena Skala – najuglednija operska kuda u svetu podignuta 1778. godine, otmena Galerija Vitoria Emanuela II, Toranj Pireli, stadion San Siro, zamak Kastelo Sforcesko, bazilika Santa Maria delle Grazie… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
 3. dan (subota, 27.april ) MILANO – LION Doručak. Nastavak putovanja ka Lionu. Dolazak u ranim poslepodnevnim časovima u Lion, grad sa veoma dugom istorijom i jedno od najvedih područja renesansne arhtitekture u Evropi. Panoramsko razgledanje grada: La Place Bellecour – najvedi trg u gradu kojim dominira spomenik posveden francuskom kralju Luju XIV, Fontana Bartoldi – delo vajara Frederika Augusta Bartoldija, autora Kipa slobode u Njujorku, zgrada Opere, Bazilika Notre – Dame de Fourviere izgrađena u drugoj polovini 19. veka, posvedena Devici Mariji.. Smeštaj u hotel. Noćenje.
 4. dan (nedelja, 28. april) LION Doručak. Slobodno vreme. Predlažemo da posetite Stari Lion, jednu od najvedih renesansnih celina u Evropi, u kojoj se nalazi veliki broj znamenitosti grada specifične i očuvane arhitekture. Uske ulice isprekidane su prolazima kojima su nekada trgovci prenosili svilu dok je grad imao puno tkaonica. Takođe možete obidi Institut Lumiere osnovan 1982. godine, koji se nalazi u kudi porodice Lumière gde je smešten I muzej. Pogled na grad sa reke je zaista impresivan, pa se posetiocima Liona preporučuje I tura brodom. Lion je poznat po suvenirnicama gde možete kupiti predmete od svile. Noćenje.
 5. dan (ponedeljak, 29. april) LION – MARSEJ – LION Doručak. Slobodno vreme ili mogudnost odlaska na fakultativni izlet za Marsej. Marsej je beskrajno šarmantan i moderan lučki grad, drugi po veličini nakon Pariza. Panoramski obilazak istorijskog centra grada: Stara luka, glavna ulica Kanebijer – poznata po tome što je u njoj 1934. godine ubijen kralj Aleksandar I Karađorđevid, Gradska kuda, Bazilika Notre Dame de la Garde – rimsko – vizantijska bazilika, izgrađena u 19. veku. Nalazi se na najvišoj tački grada odakle se pruža veličanstven pogled na grad i Lionski zaliv. Povratak u hotel. Noćenje.
 6. dan (utorak, 30.april) LION – ŽENEVA – BEOGRAD Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Ženevi. Po dolasku, razgledanje grada: obilazak kompleksa na kom se nalazi Palata naroda koja je podigunuta u periodu 1929.-1936.godine, šetnja centralnim delom grada, obilazak Engleskog vrta koji je napravljen 1854.godine, poznatog po velikom cvetnom satu. Slobodno vreme za šetnju pored slikovitog Ženevskog jezera, uz obilazak čudesne vodene fontane čiji se vodoskok uzdiže do visine od 140 metara. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja.
 7. dan (sreda, 01.maj) BEOGRAD Dolazak u Beograd u podnevnim časovima. Kraj programa.

CENA ARAŽMANA

U CENU JE URAČUNATO

 • Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
 • Jedno noćenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice u Milanu
 • Tri noćenja sa doručkom u hotelu kategorije tri zvezdice u Lionu
 • Razgledanja prema programu
 • Usluge vodiča
 • Troškovi organizovanja

U CENU NIJE URAČUNATO

 • Obavezna gradska taksa u Milanu za hotel 3* – 4 evra po osobi i noći, a za boravak u hotelima sa 4* i 5* – 5 evra (plaća se na recepciji hotela)
 • Obavezna gradska taksa u Lionu u iznosu od 1,65 evra po osobi I noći (plaća se na recepciji hotela)
 • Fakultativni izleti
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke BANKE  INTESA  za efektivu, na dan uplate.

Moguće plaćanje gotovinom, platnim karticama kao i čekovima građana.

VAŽNE NAPOMENE

UMANJENJA

 • Ne postoji mogućnost smeštaja u trokrevetnim sobama

OPCIONE DOPLATE

 • Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta
 • Doplata za dodatno sedište: 75 evra
 • FAKULTATIVNI IZLETI
  • Fakultativni izlet Marsej Cena : 35 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, usluge vodiča I posete navednim mestima bez ulaznica
  • Prijavljivanje za fakultativne izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u inostranstvu, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene
  • Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskih praznika )na određenoj destinacij, kada neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade
  • VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “LION”
   • Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja. Uz blagovremeni upit  postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim, dok ne postoji mogućnost smeštanja u trokrevetnim sobama. • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povradaja poreza iz Evropske Unije TAX FREE)

OPŠTE NAPOMENE 

 • Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. ● Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važeći pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša. Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povradaja poreza iz Evropske Unije TAX FREE).