+381 11 383 70 82 || +381 64 95 3333 7 office@holidaytime.rs

LISABON ***dan zaljubljenih*** 5 dana / 4 noćenja

Povedite Vama dragu osobu na romantično putovanje. Polazak 14. februara 2019.

LISABON

5 DANA 4 NOĆENJA – AVIONOM

PAKET ARANŽMAN : PREVOZ + TRANSFER + SMEŠTAJ + RAZGLEDANJE

Lisabon je glavni grad Portugalije i najzapadnija metropola u kontinentalnom delu Evrope. Veliki uticaj na sam izgled grada ostavilo je smenjivanje kultura od rimske preko arapske , do španske i francuske. Ono što Lisabon čini popularnom i privlačnom turističkom destinacijom su svakako šarm uskih ulica starog dela grada, tipični portugalski arhitektonski stil, šetalište duž reke Težo, kao i veliki broj kulturno istorijskih spomenika i muzeja. Kada ste u Lisabonu nikako ne smete propustiti da uživate u čuvenom fadu, zasladite se najpoznatijim nacionalnim slatkišem Pasteis de nata kao i da degustirate tradicionalni portugalski liker od višnje ginja.

 

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN. putovanja ( 14.02.2019. četvrtak ) BEOGRAD-FRANKFURT-LISABON Sastanak putnika na aerodromu «Nikola Tesla» dva sata pre poletanja aviona. Vreme poletanja aviona za Frankfurt  je u  06:50 h (let LH 1411  kompanijom Lufthansa), a vreme sletanja na frankfurtski aerodrom je u 09:00h prema objavljenom redu letenja avio kompanije . Let iz Frankfurta  za Lisabon u 13.50h  (let LH1168), a očekivano vreme sletanja na lisabonski aerodrom je u 15.50h (prema objavljenom redu letenja avio kompanije). Nakon obavljenih carinskih formalnosti organizovan transfer i panoramsko razgledanje grada. Proći ćemo kroz novi deo grada, četvrt Parque das Nacoes, izgrađenoj povodom svetske izložbe EXPO 1998, pored Okeanarijum-a, jednog od najvećih akvarijuma na svetu, odakle se pruža pogled na most Vasko  de Gama, najduži most u Evropi. Zatim ćemo videti najstariju lisabonsku četvrt – Alfama, glavne gradske trgove: Rossio i Comercio, potom Avenida da Liberdade, elegantnu i luksuznu aveniju sagrađenu na mestu nekadašnjeg  javnog parka gde su se održavali sajmovi, ustanci, koride i pogubljenja, i kao takva danas predstavlja srce Donjeg grada. Nakon toga ćemo razgledati zapadni deo grada Belem, gde ćemo uživati  u reci Težo i videti manastir Sv. Žeronima, pod čijim svodovima je sahranjen Manuel Prvi i veliki moreplovac Vasko de Gama, kulu Belem, najpoznatiju lisabonsku znamenitost sagrađenu početkom 16. veka,  u čijoj se neposrednoj blizini nalazi i poznati Spomenik Otkrićima…Nakon razgledanja smeštaj u hotel.  NOĆENJE.

2.DAN (15.02.2019. petak) LISABON DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Čari Lisabonašetnja glavnim gradskim trgovima pešice,: Trgovi Markes de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska cetvrt Alfama. Dolazak do centra,  gde počinje izlet, kao  i povratak u hotel (individualno) je  gradskim prevozom i cena karte nije uključena u cenu izleta. U večernjim satima, mogućnost organizovanja fakultativno fado veče, odlazak  na večeru u restoranu i uživanje uz  muziku koja hipnotiše. (Obavezna prijava i uplata  prilikom rezervacije  minimum prijavljenih 15 putnika),  (NAPOMENA – odlazak i povratak  do  restorana je gradskim prevozom i cena karte ne ulazi u cenu izleta). NOĆENJE.

3.DAN ( 16.02.2019. subota)  LISABON – SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL – LISABON  DORUČAK. Slobodan dan u Lisabonu a mi Vam preporučujemo fakultativni izlet u Sintru, živopisan gradić zapadno od Lisabona koju je obožavao romantični  Lord Bajron, gde se nalazi mnoštvo dvoraca i palata starih po nekoliko stotina godina (obavezna prijava prilikom rezervacije  minimum prijavljenih 15 putnika), i obilazak palate Pena, najstarije palate evropskog romantizma, koja je šest vekova bila omiljeni letnjikovac portugalskih kraljeva zbog svoje lepote.  Nastavak vožnje do najzapadnije tačke kontinentalne Evrope Cabo da Roca odakle se proteže spektakularan pogled na okean. Povratak u Lisabon i vožnja obalom pored Guincho plaže, Boca do Inferno ( „usta pakla“)  kroz poznata mondenska letovališta Cascais i Estoril, koja će Vas oduševiti lepotom otmenih vila i uskim uličicama popločanim uglačanom portugalskom kaldrmom. NOĆENJE.

4.DAN ( 17.02.2019. nedelja )  LISABON – EVORA  – LISABON Doručak. Slobodan dan u Lisabonu za individualna razgledanja a mi Vam preporučujemo fakultativni, poludnevni izlet u Evoru (obavezna prijava prilikom rezervacije  minimum prijavljenih 15 putnika). Nalazi se u središnjem delu Portugalije i zbog svoje burne prošlosti postala je pravi grad-muzej. Osvajali su je Rimljani i Mauri ali je u svojim osvajanjima nisu rušili, već su u njoj ostavljali svoja bogatstva. Nekada je bila dom portugalskih kraljeva a danas se nalazi pod zaštitom Uneska. Povratak u Lisabon. Noćenje. 

5.DAN (18.02.2019. ponedeljak ) LISABON – FRANKFURT  – BEOGRAD. DORUČAK.  Odjava iz hotela. Slobodno vreme u Lisabonu  do sastanka sa vodičem I organizovan transfer do aerodroma. Predviđeno poletanje aviona  (let let LH1169) za Frankfurt  je u 16.55 h (prema objavljenom redu letenja avio kompanije) a očekivano vreme sletanja na frankfurtski  aerodrom je u 21.00 h.  Let iz Frankfurta  za Beograd  u 21.50 h  (let LH1410),  očekivano vreme sletanja na na beogradski aerodrom «Nikola Tesla» je oko 23.35 h  (prema objavljenom redu letenja avio kompanije).

Kraj programa.

 

USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke BANKE  INTESA  za efektivu na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA: Gotovinom, platnim karticama ili čekovima građana.

FAKULTATIVNI IZLETI (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama): Čari Lisabona 10 €, Cena izleta ne uključuje karte za gradski prevoz, Fado veče – 55 Cena izleta uključuje verčeru , prevoz do restorana je individualni, EVORA – 50 €, Evora obuhvata organizova prevoz i razgledanje grada u pratnji vodiča, Sintra – Cabo Da Roca – Cascais – Estoril – 60 €.  Napomena za Izlet Sintra i  Lisabonska Rivijera, izlet obuhvata prevoz na relaciji hotel – Sintra – Cabo da Roca – Cascais – Estoril – Lisabon i poseban transfer kojim se stiže do Palate na nepristupačnom uzvišenju i ulaznica za Pena palatu u Sintri. NAPOMENA: Prijavljivanje za izlete se vrši prilikom rezervacije aranžmana, plaćanje u Lisabonu, obuhvata organizovan prevoz i razgledanje u pratnji vodiča. Minimalan broj prijavljenih za izvođenje fakultative po objavljenim cenama je 15 putnika (u slučaju nedovoljnog broja putnika organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate), kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner. Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

NAPOMENA : Molimo sve putnike da nam dostave tačne brojeve mobilnih telefona, kako bismo bili u mogućnosti da Vas o tačnom vremenu leta odn. sastanka putnika na šalteru broj 703 na aerodromu „Nikola Tesla,“ obavestimo i putem SMS-a 24 h pred let!!! Ukoliko iz bilo kog razloga niste dobili informaciju o tačnom vremenu poletanja aviona iz Beograda, obavezno kontaktirati agenciju 24 h pred put!!!

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana!

VAŽNO: Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Molimo putnike da vode računa o važnosti putnih isprava, naročito dečijih . Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) informišu na sajtu Delegacije  EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju ili kroz koje prolaze. Za ulazak u zemlje Evropske Unije neophodno je da putna isparava važi minimum 6 meseci od završetka planiranog putovanja. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na odredjenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana,muzeja,…… ne rade. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora izmedju organizatora putovanja i ino partnera,te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.

OPIS HOTELA: Hotel Alif Campo Paqueno 3*, nalazi se u blizini metro stanice, na oko 200 m od hotela, i do centra grada se stiže za oko 10-ak minuta vožnje. Sve sobe su sa TWC-om i TV-om. Gostima hotela je na raspolaganju recepcija, restoran i lobby. Doručak je na bazi švedskog stola.  https://www.alifhotels.com/en/Alif/Hotel-Alif-Campo-Pequeno.aspx

Napomena za smeštaj : –-U slučaju nastupanja opravdanih razloga, i nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, može doći do zamene ugovorenog smeštaja, u okviru hotela koji su navedeni u programu ili slični, o čemu ćete biti obavešteni bez odlaganja, uz poziv da se pismeno saglasite sa izmenom ugovora o putovanju. Ukoliko eventualnu zamenu ugovorenog smeštaja ne prihvatite, možete odustati od putovanja, bez ikakvih posledica.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 20  PUTNIKA.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava  pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska.